"Gıda Üretimi" teması hakkında eğitime başlayan öğrenciler, yiyeceklerin nereden geldiği konusunda kendi aralarında tartışırlar. Beyin fırtınası sonucunda ortaya çıkan fikirleri akıl haritaları üzerine yazarak düşüncelerini görünür kılarlar. Ardından bu fikirleri tartışarak pazar, ekmek fabrikası, market gibi alan gezileri ile sorularına cevap bulabileceklerini düşünürler.



Öğrenciler tahmin, sayma ve ağırlık ölçme gibi matematiksel kavramları kullanarak çeşitli sebzelerin boyut ve ağırlıklarını incelerler.

Öğrenciler gıda üretimi hakkında daha derin bilgiye sahip olabilmek için kitap incelemeleri yapar, tabloları incelerler.

Gıdalarla ilgili öğrendiklerini sıraya koymaya çalışan öğrenciler, "ilk önce, sonra ve en sonunda" kelimelerini kullanarak sıralama yaparlar.

Öğrenciler sınıfa dönerek daha önceden hazırlamış oldukları akıl haritasını incelerler ve gıda üretimi hakkında neler öğrendikleri ile hala merak ettikleri hakkında konuşurlar.

Ailelerin geri bildirimlerine göre, öğrenciler gittikleri marketlerdeki gıdalar hakkında ailelerine sorular soruyorlarmış. Aynı zamanda öğrenciler, okulun bahçesindeki gözlemlerini dönem boyunca sürdürmeyi de unutmazlar. Gördükleri değişiklikleri not alma konusunda oldukça istekli oldukları görülmektedir.